— Что вреднее — сахар или сахарозаменители? Запрещенные продукты.
— Болезни от сахарозаменителей. Рак, онкология, диабет, здоровье, Альцгеймер, инсулин, голод, набор веса, похудение.
— Трава Стевия была запрещена. Почему? Как Стевия вызывает рак?
— WTF?! Сахарозаменители приводят к ожирению, действуя на кишечную микрофлору? Диеты на аспартаме.
— Разбор исследований подсластителей и сахарозаменителей. Кризис воспроизводимости. ГМО, прививки и добавки.
— Витамин C вызывает рак мочевого пузыря. Почему его не запретили?
— Сколько нужно аспартама, чтобы умереть? Рекомендуемые нормы потребления, ADI и индекс сладости SES.
— Цикламат Е952. Почему его запретили в США. Рак у обезьян и токсичность.
— Подсластители и производители сахара. Почему появляются мифы в медицине?
— Сукралоза. Лучший подсластитель? О же натуральный?!
— Сахарин вызывает развитие диабета? Бактерии кишечника, микрофлора, микробиом и микробиота.
— Хлор в еде. Фруктоза и кока кола. Подсластители и химия.
— Аспартам разрушается при нагревании. В чем опасность? Метанол, формальдегид и фенилаланин.
— Почему Coca-Cola заменяет сахар на аспартам? Диетическая колла против обычной.
— Сколько сахара и сколько аспаратама в лимонадах?
— Ацесульфам Е950. Летальная доза и генотоксичность.
— Рандомизированные контролируемые и эпидемиологические исследования подсластителей.
— Кишечные бактерии, сахарозаменители и диабет. Есть ли связь? Разбор исследования Nature.
— Ковальков — помешанный?
— Стевия не натуральна! Стевиозид и Стевия. В чем разница?
— Как разводят на Стевии. Мальтодекстрин в составе.
— Хемофобия. Почему натуральное опаснее химического?
— Низкокалорийные продукты и лимонады. Почему их боятся?
— Сахарин E954. История создания. Рак мочевого пузыря. Почему сахарин был запрещен?
Источники:
- Сергей БЕЛКОВ
- FLAVORCHEMIST
- Аспартам
- Цикламат Е952
- Soffritti M, Belpoggi F, Esposti DD, Lambertini L. Aspartame induces lymphomas andleukaemias in rats. European Journal of Oncology 2005; 10(2):107–116.
- National Toxicology Program. NTP report on the toxicology studies of aspartame (CAS No. 22839-47-0) in genetically modified (FVB Tg.AC hemizygous) and B6.129-Cdkn2atm1Rdp (N2) deficient mice and carcinogenicity studies of aspartame in genetically modified [B6.129-Trp53tm1Brd (N5) haploinsufficient] mice (feed studies).National Toxicology Program genetically modified model report 2005; (1):1-222.
- NTP report on the toxicology studies of aspartame (CAS No. 22839-47-0) in genetically modified (FVB Tg.AC hemizygous) and B6.129-Cdkn2atm1Rdp (N2) deficient mice and carcinogenicity studies of aspartame in genetically modified [B6.129-Trp53tm1Brd (N5) haploinsufficient] mice (feed studies).
- Lim U, Subar AF, Mouw T, et al. Consumption of aspartame-containing beverages and incidence of hematopoietic and brain malignancies. Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention 2006; 15(9):1654–1659
- Consumption of aspartame-containing beverages and incidence of hematopoietic and brain malignancies.
- Marinovich M, Galli CL, Bosetti C, Gallus S, La Vecchia C. Aspartame, low-caloriesweeteners and disease: regulatory safety and epidemiological issues. Food and Chemical Toxicology 2013; 60:109-15.
- Aspartame, low-calorie sweeteners and disease: regulatory safety and epidemiological issues.
- Soffritti M, Padovani M, Tibaldi E, et al. Sucralose administered in feed, beginning prenatally through lifespan, induces hematopoetic neoplasias in male Swiss mice.International Journal of Occupational and Environmental Health 2016; 22(1):7–17.
- Sucralose administered in feed, beginning prenatally through lifespan, induces hematopoietic neoplasias in male swiss mice.
- Artificial Sweeteners Don't Help People Lose Weight, Review Finds
- Artificial Sweeteners May Change Our Gut Bacteria in Dangerous Ways
- Artificial sweeteners—do they bear a carcinogenic risk?
- Artificial sweeteners induce glucose intolerance by altering the gut microbiota
- What are artificial sweeteners and how are they regulated in the United States?
- Non-caloric artificial sweeteners and the microbiome: findings and challenges
- High-Intensity Sweeteners
- Consumption of Low-Calorie Sweeteners among Children and Adults in the United States.
- Additional Information about High-Intensity Sweeteners Permitted for use in Food in the United States
- Consumption of aspartame-containing beverages and incidence of hematopoietic and brain malignancies.
- Toxicological Research
- Sugar substitutes: Health controversy over perceived benefits
- GRAS Notices
- WEHRMACHT ISSUE SACCHARIN
- Aspartame and susceptibility to headache.
- A Sweet Baltimore Discovery at Johns Hopkins University (1879)
- Artificial sweeteners—do they bear a carcinogenic risk?
- Physiological mechanisms by which non-nutritive sweeteners may impact body weight and metabolism
- Chemical-specific adjustment factors (inter-species toxicokinetics) to establish the ADI for steviol glycosides
- Aspartame ingestion and headaches
- Long-Term Toxicity and Carcinogenicity Study of Cyclamate in Nonhuman Primates
- The metabolism of cyclamate to cyclohexylamine in humans during long-term administration.
- Cyclamate intake and cyclohexylamine excretion are not related to male fertility in humans.
- Chemical-specific adjustment factors (inter-species toxicokinetics) to establish the ADI for steviol glycosides.
- A systematic review on the effect of sweeteners on glycemic response and clinically relevant outcomes
- Unexpected Honey Study Shows Woes of Nutrition Research
- High purity steviol glycosides with rebaudioside A and stevioside
- Non-caloric artificial sweeteners and the microbiome: findings and challenges
- Artificial sweeteners are not the answer to childhood obesity.
- Non-caloric artificial sweeteners and the microbiome: findings and challenges
- Artificial sweeteners are not the answer to childhood obesity.
- Artificial sweeteners induce glucose intolerance by altering the gut microbiota